Asker Turlag

Til topps i Valdres, foto Camilla MohrAsker Turlag ble stiftet 29. mars 2006. Lagets formål er å skape miljøer for enkelt friluftsliv der barn, ungdom og voksne trives. Vi arrangerer fellesturer, turorientering, etablere og vedlikeholde blåmerkede stier og deltar i drift og vedlikehold av Hovdehytta og Småvannsbu. Les mer om turlaget

Bli med på å skape et enda bedre og sterkere miljø for friluftsliv i Asker!


 


Aktuelt:

Hytte-til-hytte-tur i Vestmarka, Vardåsmarka og Kjekstadmarka

Hytte-til-hyttetur i 2014. Foto: Camilla MohrEr du mellom 10 og 13 og klar for hytte-til-hytte-tur i Vestmarka, Vardåsmarka og Kjekstadmarka? 5-7. juni legger vi i vei igjen på skikkelig langtur i Asker. Denne gangen må vi både «gramme» og porsjonere kreftene. Vi skal nemlig gå en skikkelig langtur, og da må vi ha så lette sekker som mulig. Vær nøye med hva du pakker! Turlederne sjekker sekkene før vi går, så vi ikke bærer for mye. Da er det best å følge pakkelisten ...
Les mer

Godt stemning på to av vårens store friluftsarrangementer

Finn-fram-dagen på Hvalstrand 2015. Foto Gunhild LundbladAsker Turlag var også i år medarrangør på Finn-Fram-dagen på Hvalstrand 1. mai og på OPPTUR 6. mai, den nasjonale turdagen for 8. klassinger, arrangert av lokallagene i Den Norske Turistforening.
Les mer

Årsmøtet 24.3. valgte nytt styre i Asker Turlag

Nytt styre i Asker Turlag for 2015
Les mer

Turprogram for 2015 er klart

Her kan du lese og laste ned turprogrammet for 2015
Les mer

Trilleturprogrammet for 2015 er klart

Godt nytt år til store og små!

Trilleturene hadde pause i juleferien, men nå har vi i Asker turlag gleden av å ønske velkommen til årets første trilletur den 6. januar.

Les mer

Fasinerende tur under stjernene

Stjernetittertur i Asker 2015. Foto: Camilla Mohr

Mandag 12. januar var det årets første tur med de eldste barna (10.-13) i Asker Turlag.

Til tross for gråvær tidligere på dagen, ble det en stjerneklar kveld, og vi fikk se både Orion, tyren, Casiopeia, Pegasus, Pleiadene, Karlsvognen ag mange flere stjernebilder.

Les mer

Et spennende, nytt turår for de eldste barna i Asker Turlag

Gjengen ved Småvannsbu. Foto: Camilla MohrTurprogrammet for de eldste barna i Asker Turlag er nå helt klart, og vi kan love spennende og utfordrende opplevelser i skogen, ved stranden og på fjellet både med og uten dyr.

Er du mellom 10 og 13? Bli med oss på tur! 

Les mer

Hyggelig båltur til Småvannsbu

Små og store koste seg ved bålet i Kjekstadmarka. Foto: Camilla MohrDet var en hyggelig tur til Småvannsbu i dag, selv om det regnet og skyene lå tungt over Kjekstadmarka.

Både barn og voksne hadde med deilig grillmat og varm drikke med for å kose seg ved bålet som turleder hadde tent opp da de kom inn.

 

Les mer

Til seters, til seters!

Fine griser på Olestølen. Foto: Camilla MohrHelgen 23. til 25. august  inviterte Asker Turlag til stølstur for de som er mellom 9 og 12 år – og som hadde  lyst på en tur til seters.

Turen gikk til Olestølen der familien Aslaksby driver støl på gamlemåten.

Les mer

1200 fjortiser rundt Skaugumsåsen

Vollen skole ved start. Foto: Torgeir Standhagen.Det årvisse arrangementet ”Opptur” lokket store deler av Askers og Bærums  8-klassinger ut på tur onsdag 9. mai.

Alle som tror at 14-åringer bare er sofagriser ville blitt imponert om de hadde tatt seg en tur rundt Skaugumsåsen onsdag 9. mai.

Les mer

Triller i vei

Espen Stordal og Tonje Aaby på trilletur med Asker Turlag. Foto: Julie MaskeMed poden i vognen og gode sko på beina er det ingenting som stopper permisjonsforeldre som trenger frisk luft. I Asker Turlag dytter de barnevogner i samlet tropp hver tirsdag når det er trilletur.

Les mer