Asker Turlag

Til topps i Valdres, foto Camilla MohrAsker Turlag ble stiftet 29. mars 2006. Lagets formål er å skape miljøer for enkelt friluftsliv der barn, ungdom og voksne trives. Vi arrangerer fellesturer, turorientering, etablere og vedlikeholde blåmerkede stier og deltar i drift og vedlikehold av Hovdehytta og Småvannsbu. Les mer om turlaget

Bli med på å skape et enda bedre og sterkere miljø for friluftsliv i Asker!


 


Aktuelt:

Merking av ny sti fra Asker sentrum

Merking av ny sti fra Asker sentrum mot Bondivann over Risenga og tilbake til sentrum
Les mer

Fjellturer og aktiviteter for barna

Stølstur til Ole. Foto: Camilla MohrSommeren er her og de fleste turlederne i Asker Turlag har en velfortjent ferie. Men planene er klare for høstens turer og aktiviteter:

For de største barna (10-13) er det planlagt 4 turer til høsten. Den første turen er en tidsreise tilbake til Nørrestogo på 1950-tallet, der vi skal overnatte ute, stelle dyr, lage kokegropmat, male korn på møllen og mye mer. For barn 8-10 går høstens første tur til Olestølen , hvor det blir stell av dyr, melking, ysting, spikking og turer i området. I tillegg er det planlagt fine aktiviteter for hele familien.

Les mer

Godt stemning på to av vårens store friluftsarrangementer

Finn-fram-dagen på Hvalstrand 2015. Foto Gunhild LundbladAsker Turlag var også i år medarrangør på Finn-Fram-dagen på Hvalstrand 1. mai og på OPPTUR 6. mai, den nasjonale turdagen for 8. klassinger, arrangert av lokallagene i Den Norske Turistforening.
Les mer

Trilleturprogrammet for 2015 er klart

Godt nytt år til store og små!

Trilleturene hadde pause i juleferien, men nå har vi i Asker turlag gleden av å ønske velkommen til årets første trilletur den 6. januar.

Les mer

Fasinerende tur under stjernene

Stjernetittertur i Asker 2015. Foto: Camilla Mohr

Mandag 12. januar var det årets første tur med de eldste barna (10.-13) i Asker Turlag.

Til tross for gråvær tidligere på dagen, ble det en stjerneklar kveld, og vi fikk se både Orion, tyren, Casiopeia, Pegasus, Pleiadene, Karlsvognen ag mange flere stjernebilder.

Les mer

Et spennende, nytt turår for de eldste barna i Asker Turlag

Gjengen ved Småvannsbu. Foto: Camilla MohrTurprogrammet for de eldste barna i Asker Turlag er nå helt klart, og vi kan love spennende og utfordrende opplevelser i skogen, ved stranden og på fjellet både med og uten dyr.

Er du mellom 10 og 13? Bli med oss på tur! 

Les mer

Til seters, til seters!

Fine griser på Olestølen. Foto: Camilla MohrHelgen 23. til 25. august  inviterte Asker Turlag til stølstur for de som er mellom 9 og 12 år – og som hadde  lyst på en tur til seters.

Turen gikk til Olestølen der familien Aslaksby driver støl på gamlemåten.

Les mer

Triller i vei

Espen Stordal og Tonje Aaby på trilletur med Asker Turlag. Foto: Julie MaskeMed poden i vognen og gode sko på beina er det ingenting som stopper permisjonsforeldre som trenger frisk luft. I Asker Turlag dytter de barnevogner i samlet tropp hver tirsdag når det er trilletur.

Les mer